Gebouwen & Woningen

 

Jules Goossens is in Nederland en België een begrip als het gaat om aarding, bliksembeveiliging, overspanningsbeveiliging en NEN3140-inspecties. Wij zijn topspecialist in het voorkomen van schade door elektrische verschijnselen. Wij richten onze dienstverlening onder meer op het segment Gebouwen & Woningen.

Voor bedrijven en organisaties in het marktsegment Gebouwen & Woningen beschikt Jules Goossens over de volgende specialismen:
•    bliksembeveiliging
•    overspanningsbeveiliging
•    aarding
•    potentiaalvereffening
•    risico analyse NEN-EN-IEC 62305-2
•    inspectie aarding en bliksembeveiliging


 

Villa met rieten kap

Jules Goossens voorziet onder andere in Het Gooi villa’s met een rieten kap van een bliksemafleidersinstallatie. De installatie is anders dan gebruikelijk: de leidingen over het riet zijn verhoogd en hebben kunststof steunen van vijftien centimeter hoog. Deze afstand zorgt ervoor dat als de bliksem inslaat of de koperdraad smelt, de vonk voldoende afkoelt. Zo wordt brand voorkomen.


Grote Kerk Breda

In 2014 werd de Grote Kerk in Breda twee keer getroffen door bliksem. Er was geen schade aan het kerkgebouw zelf, maar door inductieverschijnselen (overspanning) wel aan de elektrische installatie: een kwart miljoen euro. Het kerkbestuur vroeg Jules Goossens de zwakke plekken te onderzoeken en besloot de bliksembeveiliging te upgraden naar een hogere beveiligingsklasse.


Boerderij Univé

In opdracht van verzekeraar Univé verzorgt Jules Goossens sinds enkele jaren de inspectie van de bliksembeveiliging bij de verzekeringsnemers. De installaties bevinden zich onder andere op woonhuizen en boerderijen. Jules Goossens voert de inspecties uit met een driejaarlijkse interval. De uitvoering is in de regio’s Friesland, Groningen en Drenthe.