Hoe veilig wij werken

Jules Goossens Bliksembeveiliging BV is een VCA** gecertificeerde onderneming. VCA (Veiligheid Checklist Aannemers) is een controlesysteem om het veilig werken te stimuleren.  Deze methodiek werkt alleen als het wordt gedragen door de organisatie en volledig is geïmplementeerd in alle lagen van het bedrijf. Jules Goossens Bliksembeveiliging heeft het certificaat nu ruim 15 jaar. Het certificaat vormt een werk- en denkwijze die tot veilig denken en werken leidt .

Alle medewerkers die voor of namens het bedrijf werkzaamheden verrichten  zijn in het bezit van het certificaat basisveiligheid en/of VOL-VCA. De veiligheidskennis wordt op peil gehouden door opfristrainingen en zogenaamde toolbox-meetings. 

Nieuwe invulling Toolboxmeetings

Vanuit onze VCA** bedrijfscertificering is het verplicht om Toolboxmeetings te organiseren. Voor de invulling hiervan maken wij gebruik van de Bouwbox. Via een online platform kunnen onze medewerkers zelf veiligheidsinstructiefilms bekijken en bijbehorende vragen maken. Hierdoor kunnen we op een duidelijke en gemakkelijke manier de veiligheidsbewustwording en -kennis van medewerkers vergroten en voldoen aan onze VCA verplichtingen. De Bouwbox is een product van Construction Media, naast Toolbox onderwerpen bieden zij tevens een VCA cursus aan.