Rotterdam

Aardings- en bliksembeveiligingsinstallatie Maersk Crossdock Maasvlakte Rotterdam

In opdracht van Barth Installatietechniek hebben wij de aardings- en bliksembeveiligingsinstallatie voor het nieuwe Crossdock van Maersk op de Maasvlakte in Rotterdam ontworpen en geïnstalleerd. Een groot project op een prachtlocatie!

Tijdens de bouw van dit object hebben we een aardingsinstallatie in de fundatie aangebracht waarop de staalconstructie van het gebouw is aangesloten.
De stalen constructie fungeert als een “natuurlijke component” in de bliksembeveiligingsinstallatie. Hierdoor kunnen bliksemstromen via de staalconstructie gecontroleerd naar aarde worden afgeleid.
We hebben het hellende dak voorzien van een traditionele bliksembeveiligingsinstallatie met een vermaasd daknet. Op een deel van het platte dak hebben wij vrijstaande opvangmasten geplaatst conform het geometrisch model, om zo de PV-installatie en de WTB-installaties te beschermen tegen een directe inslag. De installatie is geheel ontworpen en gemonteerd conform de norm NEN-EN-IEC 62305 en de BRL1201.
Het gladde hellende dak vormde een uitdaging op het gebied van veilig werken, wij hebben hoogwerkers en valbeveiligingssystemen ingezet om de werkzaamheden veilig uit te voeren.

“Het gaat hier om een mooi groot object. De hal is uitgevoerd met een licht hellend stalen dak, voor onze monteurs een mooie uitdaging!”

Anton Lamein – Districtsmanager West.