Hoofddorp

Kite Pharma bio-farmaceutische productiefaciliteit te Hoofddorp

Dat opdrachten ook vrij uitdagend kunnen zijn, blijkt maar weer uit deze case; eentje waarbij we vanuit Kropman Installatietechniek de vraag kregen of we bij Kite Pharma in Hoofddorp de totale engineering wilden realiseren van zowel de aardingsinstallatie als de potentiaalvereffening. De uitdaging zat hem daarbij vooral in de aardingsinstallatie en de externe bliksembeveiliging.

Het gehele dak van het pand, die onlangs casco is opgeleverd, is voorzien van verschillende bouwkundige objecten en PV-panelen; een gegeven dat het installeren net iets lastiger maakte.

“Hierop hebben wij de zogeheten ‘bliksembolmethode’ toegepast, waarbij we vrij vertaald het complete dak hebben voorzien van vrijstaande opvangers. Deze zijn rechtstreeks aangesloten op de inpandige staalconstructie.”

Ben van Grondelle – Senior Sales Engineer.

 

De fabriek zal worden ingezet voor de engineering en productie van kankercel therapieën. Hiermee wordt niet alleen de productiecapaciteit van het bedrijf verbeterd, maar wordt ook de levering van celtherapieën aan kankerpatiënten in Europa versterkt. Om de continuïteit van dit proces te kunnen waarborgen, is bliksembeveiliging dus essentieel.